Arc Riders oyununda bilgisayar aniden yeniden başlıyor?

kamuran

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar, Arc Riders oyununda bilgisayar aniden yeniden başlatılıyor.
Özellikler şu şekil,
Ryzen 5 7500f,
Palit 5070 Infinity 3,
Anakart MSI PRO B650M-A WIFI,
ram 32 GB 6000 MHz, ADATA XPG LANCER Blade RGB Black (AX5U6000C3016G-DTLABRBK) ADATA XPG 1000 GB LEGEND 900 SLEG-900-1TCS, Güç Kaynağı 1STPLAYER NGDP, 750W, 80+Gold, ATX 3.1. Windows'u yeniden kurdum, ddu ile sürücüleri yeniden yükledim. Memtest86 çalıştırdım testlere bakılırsa SSD'de
her şey yolunda , c-state/yeniden boyutlandırma çubuğu/Expo açık/kapalıyken de her şey yolunda. Anormalliklerden biri, Arc Riders oyununda bilgisayar aniden yeniden başlatılabiliyordu. Ayrıca, OCCT güç testinde 21 dakika normaldi, sadece durdur düğmesine bastığımda 5-10 saniye sonra bilgisayar yeniden başladı. Güç kaynağını suçluyorum, ancak voltaj düşüşü olmaması kafa karıştırıcı.

Dostum, oyun oynarken veya boşta dururken aniden yeniden başlatma sorunu yaşıyorsan gerçekten canın yanıyor. RAM'i değiştir. Bu sorun iki bilgisayarımda da başıma geldi. İlkinde, sorunun nedenini bulana kadar anakart ve güç kaynağı hariç neredeyse her şeyi değiştirdim. CPU, GPU, SSD. Zamanlamaları değiştirdim, varsayılan ayarları yaptım, sorunlu olanları belirlemek için tek tek RAM taktım. Hiçbir faydası olmadı. RAM'i değiştirdiğim anda her şey hemen düzeldi. İkinci bilgisayarda ise sadece RAM'i değiştirdim. Bundan önce her iki bilgisayarın da BIOS'unu güncelledim, ama o da yardımcı olmadı.

Eğer sadece yeniden başlatma/kapatma sorunu yaşıyorsanız, güç kaynağını kontrol edin. Ya da bir pirometre alıp VRM sıcaklığını kontrol edin. Gerçi 7500F'nin anakartınıza zarar verecek bir şey yapması beklenmez.

Benim de Asus A620M-E veya benzeri bir anakartım var ve her şey sorunsuz çalışıyor. Tam olarak benimki değil ama hemen kontrol edebilirim. AMD GPU'su var ama kimin umurunda?

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri