Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

Bilgisayar kapatıldıktan sonra ekran bağlantı noktasında sinyal yok

emremobilya

Kıdemli Üye
Merhaba, aşağıdaki sorunu yaşıyorum. Acer Nitro monitör, yalnızca bilgisayar 30 dakikadan uzun süre kapalı kaldığında ekran bağlantı noktasındaki sinyali tanımıyor.

Asus B450 anakart
Ryzen 5 5600 CPU
GeForce 4060
16 GB bellek

Zamanında ekran portu aracılığıyla bağlandım ve her şey yolundaydı. Ertesi sabah büyük bir olay yaşandı, monitörlerde sinyal yok, Displayport kablosu grafik kartından çıkarılıp tekrar takıldı, tepki yok, Displayport kablosu monitörden çıkarılıp tekrar takıldı, her şey yolundaydı. Saatlerce oynamak, her şeyi yeniden başlatmak sorun değil. Sorun yalnızca bilgisayar 2 saatten fazla kapalı kaldığında ortaya çıkıyor. Ekran kartlarını değiştirdikten sonra HDMI ile bağladım ve bir daha sorun yaşamadım.

Bugün 2 kez aşağıdaki kuruluma sahibiz

Asus b550
GeForce 4080
Ryzen 7 7800x3d
64 GB RAM

HDMI üzerinden aynı monitörde sorun yok. Monitör 1 HDMI'da takılıyor Monitör 2, DP 1 ila 3'te 2 saat oynatıldı yeniden başlatılıyor 8 saatlik video her şey iyi kablosu her şey harika, sinyal yok elektrik fişini çekmek bile işe yaramıyor, ancak monitördeki DP'yi çıkarıp taktığımda görüntü hemen geliyor.

Sorun oluşursa HDMI üzerindeki monitör normal şekilde çalışır, sorun olmaz. Windows altında DP'deki monitör tanınmıyor. Ayrıca sorun oluştuğunda DP üzerinden bağlanan monitörde BIOS logosunun görüntülenmemesi de dikkat çekiyor.

Nasıl ayarlayabilirim bir ayarı var mıdır. Ne yazık ki 4080'de yalnızca 1 HDMI bağlantı noktası var.

Monitör menüsünde otomatik algılama kapatın ve ekran bağlantı noktası ayarlayın. İlgili monitörde mevcutsa hızlı başlatma modunu devre dışı bırakın.

Monitör menüsünde otomatik algılama kapatın ve ekran bağlantı noktası ayarlayın. İlgili monitörde mevcutsa hızlı başlatma modunu devre dışı bırakın.
Arayüz otomatik araması kalıcı olarak Kapalı DP olarak ayarlandı. 4x aynı monitöre ve 2x aynı bilgisayara sahibim. Üretici bilinen bir sorun olmadığını söylüyor. Sürücü arızalı olabilir, Kablo arızalı olabilir, Grafik ekran kartı arızalı labilir diyor kafamız iyice karıştı

Arayüz otomatik araması kalıcı olarak Kapalı DP olarak ayarlandı. 4x aynı monitöre ve 2x aynı bilgisayara sahibim. Üretici bilinen bir sorun olmadığını söylüyor. Sürücü arızalı olabilir, Kablo arızalı olabilir, Grafik ekran kartı arızalı labilir diyor kafamız iyice karıştı
Başka farklı kabloları test ettiniz mi?
Windows 11'in son işlev güncellemesinden bu yana, HDMI aracılığıyla bağlanan ikincil monitörümdeki Uefi yazısının her zaman DP'nin solunda görüntülendiğini fark ettim, ardından masaüstüne önyükleme yaparken birincil monitöre tıklayın. Ekran bağlantı noktası, masaüstü solda tüm önemli kısayollar, başlatıcılar ve resim düzenleme programları sağda genişletilmiş masaüstünde çok sık ihtiyaç duymadığım şeyler görünüyordu. Ancak AMD 6800'üm var, bu yüzden GeForce'un farklı davranıp davranmadığını deneyip görmek gerekir. Kablolarınızı farklı bir kablo ile değiştirip deneyin isterseniz.