Bu mod, Windows 11'i her yönden daha iyi hale getiriyor?

İşletim sistemlerini özelleştirmek artık bir dijital sanat biçimi haline geldi, meraklılar ve geliştiriciler, onlarca yıldır Windows deneyimini kendi kişisel ve kolektif vizyonlarına göre yeniden şekillendiriyorlar. Standart yapıların sınırlarını zorlama arzusu, Microsoft'un kullanıcı arayüzünü dönüştüren, iyileştiren ve yeniden tasarlayan gelişen bir mod yapımcıları topluluğunun ortaya çıkmasına neden oldu. Windows 25 bunun kanıtı, Windows 11'in en çok eleştirilen sorunlarının çoğunu düzeltmeyi vadeden, klasik özellikleri fütüristik ve zarif bir tasarımla birleştiren bir deneyim sunan bir mod.

yuklee-Windows-11-techforumtr.webp

Windows 12 Lite'ı ile tanınan AR 4789 isimli meraklı tarafından geliştirilen Windows 25 modu, Microsoft'un işletim sisteminin nasıl evrimleşebileceğine dair alternatif bir vizyonu temsil ediyor. Bu, sadece estetik bir yeniden tasarım değil, aynı zamanda somut kritik sorunları ele alan işlevsel bir yeniden düşünmedir. Ortada konumlanmış ve kullanışsız Başlat menüsü, önceki sürümlerde bulunan özelliklerden yoksun görev çubuğu ve tüm seçenekleri görüntülemek için çift tıklama gerektiren bağlamsal menüler.

Windows 11 kullanıcı arayüzünü kökten değiştiren, onu daha sezgisel ve görsel olarak çekici hale getiren bu modu Windows topluluğu büyük bir coşkuyla karşıladı. Sonuç olarak ortaya, kullanıcıların talep ettiği tüm temel özellikleri koruyan, minimalist bir zarafete sahip, Windows 11 ile macOS arasında bir melez ortaya çıkıyor.

Ancak dikkat edin, Windows 25'i kurmak sabır ve ayrıntılara dikkat etmeyi gerektirir. İşlem çok karmaşık olmasa da özel temalar, mod paketleri ve Windhawk özelleştirme aracının yüklenmesini içeren birkaç adımı içeriyor. Başlamadan önce, sorunlar durumunda orijinal yapılandırmaya geri dönebilmek için önemli bir önlem olan sistem geri yükleme noktası oluşturmak önemlidir.

Dönüşüm, sistem dosyalarında değişiklik yapmayı, bileşenlerin yeniden adlandırılmasını ve belirli dizinlere hassas bir şekilde yerleştirilmesini içerir. Bu işlemlere aşina olmayanlar için, Link Vegas tarafından oluşturulan ve sizi adım adım kurulum boyunca yönlendiren detaylı video rehberleri mevcuttur.

Kurulum tamamlandıktan sonra kullanıcı deneyimi kökten değişiyor. Mod, basitleştirilmiş simgeler, zarif şeffaflıklar ve Windows 10'unkine benzeyecek şekilde yapılandırılabilen, ancak modern bir görünüme sahip yüzen bir Başlat menüsü sunuyor. Tasarım tutarlı ve hafiftir, yüzen widget'lar ve kolayca değiştirilebilen çağdaş arka planlar vardır.

Kullanıcılar tarafından en çok beğenilen özellikler arasında, tüm seçeneklere ulaşmak için çift tıklamaya gerek kalmayan klasik içerik menüsünün geri dönmesi yer alıyor. Windows 10'un davranışını geri yüklemek için artık kayıt defterinde değişiklik yapmanıza gerek yok; varsayılan olarak bu şekilde çalışır.

Özelleştirme ilk kurulumla sınırlı kalmıyor, Windhawk ve StartAllBack gibi araçları kullanarak arayüzün çeşitli yönlerini daha da değiştirebilirsiniz. Örneğin, Dosya Gezgini'nin ve Başlat menüsünün bulanık şeffaflığından hoşlanmıyorsanız, bunları kişisel tercihlerinize göre ayarlayabilirsiniz.

Topluluğa Göre Windows'un Geleceği​

Windows tutkunları yıllardır işletim sisteminin bir sonraki sürümünün nasıl görünebileceğini hayal ederek konsept videolar hazırlıyorlar. Bu konseptlerden bazıları Microsoft'un daha sonra uygulayacağı özellikleri bile öngörüyordu, ancak Windows 8'in öncelikli olarak dokunmatik cihazlar için tasarlanmış, kutucuk tabanlı bir arayüzle yapacağı radikal deneyi kimse tahmin edemezdi.

Windows-12-Microsoft-2024-Windows-11.webp

Microsoft, Windows 11 25H2'yi 2023 sonbaharında yayınlamaya hazırlanırken, Windows 12'nin 2026 başlarında piyasaya sürülebileceğine dair söylentiler var. Windows 25 modu, kullanıcıların ne istediğine dair ilginç bir ön izleme olabilir, minimalizm uğruna yerleşik özellikleri feda etmeyen, görsel olarak modern bir işletim sistemi.

Özellikle bu modun Microsoft'un vizyonu ile kullanıcıların gerçek ihtiyaçları arasındaki uçurumu nasıl vurguladığı dikkat çekiyor. Redmond merkezli şirket, uzun süredir kullanıcı olan kullanıcıları yabancılaştırabilecek radikal tasarım değişikliklerini tercih ederken, topluluk yenilikçilik ve aşinalık arasında denge kurmaya çalışan çözümlerle yanıt veriyor.

Bu nedenle Windows 25, yalnızca standart Windows 11 deneyimine bir alternatif değil, aynı zamanda dünyanın en popüler işletim sisteminin nasıl evrimleşmesi gerektiğine dair kolektif bir ifadeyi de temsil ediyor. Windows 11'in piyasaya sürülmesinden bu yana sahip olduğu birçok hayal kırıklığını ve eksikliği ortadan kaldırarak, kullanıcı ihtiyaçlarına daha saygılı yeni bir Windows sürümü kullanıyormuşsunuz gibi hissettiren bir deneyim sunuyor.

Bu modu denemek isteyenler için şunu hatırlatmak gerekir ki, kurulumdan önce oluşturulan geri yükleme noktasını kullanarak her zaman orijinal yapılandırmaya geri dönebilirsiniz. Herhangi bir önemli sistem değişikliğinde olduğu gibi, dikkatli olmak gerekir, ancak birçok deneyimli kullanıcı için yenilenen Windows 25 deneyimi, kurulum için gereken çabaya değebilir.

TechFoumTR Blog Yazıları