Klasik Rubik Küp, dijital çağın gereksinimlerine uyarlanarak yeniden tasarlandı. “WOWCube” adı verilen bu yeni versiyon, her yüzeyinde küçük ekranlar bulunduran, dokunmatik değil ama fiziksel olarak döndürülebilen modüllerden oluşuyor. Kullanıcılar, küpü çevirerek hem klasik bulmaca çözme deneyimini yaşayabiliyor hem de mini oyunlar oynayabiliyor.
Akıllı Oyuncak Deneyimi
WOWCube, yalnızca bir bulmaca değil, aynı zamanda bir eğlence platformu olarak tasarlandı. Küpün ekranlarında basit oyunlar, uygulamalar ve etkileşimli görseller çalışabiliyor. Bu sayede cihaz, hem çocuklar hem de teknoloji meraklıları için geleneksel bir oyuncağın ötesinde bir deneyim sunuyor.Cihazın her yüzeyinde küçük ekranlar bulunuyor ve bu ekranlar, cihazın hareketine göre dinamik olarak görüntü değiştiriyor. Sistem, oyunlarda yön değiştirme, nesne kontrolü veya bulmaca çözme gibi fonksiyonlara olanak tanıyor.
Fiyat ve Kullanılabilirlik
WOWCube’un fiyatı 299 dolar olarak açıklandı. Ürün henüz tanıtım aşamasında ve global satış süreci başlamış değil.Şu anda Türkiye’de resmi bir satış tarihi, ön sipariş veya distribütör bilgisi bulunmuyor. Dolayısıyla cihazın ülkemize gelip gelmeyeceği ya da ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil.
Gelenekselden Dijitale
Rubik Küp’ün bu yeni yorumu, nostaljik bir oyunu modern teknolojilerle birleştirerek dikkat çekici bir örnek oluşturuyor. Fiziksel zekâ oyunlarıyla dijital deneyimlerin birleşimi, özellikle eğitim ve eğlence alanlarında yeni bir trendin habercisi olabilir.WOWCube, klasik bulmaca tutkunları için yenilikçi bir deneyim sunarken, teknoloji dünyasında da “akıllı oyuncak” konseptinin gelişimini hızlandırabilecek bir adım olarak değerlendiriliyor.