Dizüstü bilgisayarda 30 dakikalık oyun oynadıktan sonra FPS düşüyor?

muhterem19

Kayıtlı Kullanıcı

Dizüstü bilgisayarda 30 dakikalık oyun oynadıktan sonra FPS düşüyor​

Yaklaşık 30 dakika oynadıktan sonra dizüstü bilgisayarın FPS'si düştü. Diğer oyunlarda da düşüşler fark ettim ama nedense görmezden geldim. Dün Forza Horizon 5 oynarken tüm grafik ayarlarında yaklaşık 26-36 FPS olduğunu fark ettim. Ardından Nvidia panelinde ekran kartı seçim önceliğini otomatik yerine her yerde yüksek performans olarak değiştirdim, bilgisayarı yeniden başlattım ve oyunda en yüksek ayarlarda yaklaşık 100 FPS vardı. Oyunun kendisi kartın %100 çalıştığını gösterdi. Bu yüzden FPS'yi 72'ye sabitleyip ayarları "Yüksek"e düşürdüm. FPS hiç düşmedi ve kart yükü yaklaşık %50 oldu. Bir süre sonra FPS önce 69'a, sonra 50'ye, sonra 30'a ve sonra yaklaşık 23'e düştü. Sonra Helldivers 2'ye girdim ve hemen her şeyi maksimuma ayarladım. FPS yaklaşık 35-40'tı, 30 dakika oynadıktan sonra yaklaşık 19-23'e düştü. Birkaç gün önce Fortnite oynadım, en başından beri FPS 13-23 arasındaydı.
• RTX 3060
• i5-12500
• 16 GB RAM
• 1 TB SSD
Aşırı ısınmaya gelince: Çok şüpheliyim, bir ay önce servise verdim, termal macununu yenilediler ve tozunu temizlediler, sonrasında klavye bölgesindeki sıcaklık düştü.

Sokete gelince: Evet, takılı.

Bir madenci olabileceğini düşünüyorum, ancak bir ay önce hizmeti kullandıktan sonra Windows'u yeniden yükledim ve sonrasında hiçbir yerde bulamadım. Bugün görev yöneticisinden kontrol edeceğim.
Cevap veren ve tavsiyede bulunan herkese çok teşekkür ederim.

Oyunu ilk başlattığında normal fps değerleri görüyorsan ve zamanla bu fps değerleri düşüş yaşıyorsa. Benim tecrübeme göre soğutma problemi "olabilir" kaç derecelerde çalışıyor ilk başta ve 30 dakika sonunda kontrol ettin mi ?
Sıcaklıklar normal dediğim gibi dostum bu olay termal macun değiştikten sonra olmaya başladı kafamda ki tek soru işareti bu acaba yapamadılar mı?

Senin sıkıntın için önerebileceğim şeyler şunlar;
1- Driverler silinip tekrardan güncel sürüme manual olarak kurulabilir.
2- Arkada çalışan bir uygulama bir trojan vb. şeyler için kaspersky gibi uygulamalarla temizlenebilir.
3- En son olarakta, dediğin gibi serviste bir şeyleri yanlış yapmış olabilirler.

Sorun ekran kartı sürücülerinde. Kardeşimin de benzer donanıma sahip dizüstü bilgisayarında aynı sorun vardı. Nvidia yeni sürücülerde bir hata yapmış ve bu tür sorunlar bazı modellerde yaşanıyor. Depolarda önceki sürümleri arayın ve yükleyin.

TechFoumTR Blog Yazıları