GIGABYTE B450M S2H anakart Secure Boot'u etkinleştirmek mümkün müdür?

felaketrap

Kayıtlı Kullanıcı

GIGABYTE B450M S2H anakartında Secure Boot'u etkinleştirmek mümkün müdür?​

Bazı anakartların Güvenli Önyükleme etkinleştirildikten sonra bozulduğunu duydum. Bu özelliğin BIOS'ta etkinleştirilip etkinleştirilemeyeceğini önceden öğrenmenin bir yolu var mı?

Tam olarak bu anakartım vardı, Battle 2024'te gerektiğinde Güvenli Önyüklemeyi etkinleştirmeyi denedim, BIOS'a girdim, değişiklikler yaptım ve bundan sonra sistem başlamadı, BIOS'u sıfırlamak işe yaramadı (pili çıkarmayı ve kontakları kısa devre yapmayı denedim), sonunda her şey bir hiç ile sonuçlandı. Ama bunun nedeni BIOS değil, sadece işlemciyi anakarttan nasıl düzgün bir şekilde çıkaracağımı unuttum.

Tüm gereksinimler karşılanıyorsa, yani disk GPT'deyse ve UEFI firmware'li modern bir ekran kartıysa, normal şekilde açılma olasılığı yüksektir. Önemli olan, doğru şekilde açmaktır. BIOS'a gidin, önce TPM modülünü açın, ardından CSM'yi kapatın, güvenli önyükleme bölümünde açın ve standart yazan yere gidin, özel moda geçin ve en önemlisi, başka hiçbir şeyi değiştirmeden hemen standart moda geri dönün, kaydedin. Birçok kişi tuşlarla uğraşmaya çalıştığı için başını belaya sokuyor.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları