Kafamda iki yol var, hangisi daha iyi?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

agg1401

Yönetici
Moderatör
Selamun aleyküm millet. Bugün son günlerde güzel bir değişikliklere yelken açıyorum. Bu aralar delilik yapmak istediğim için, hem korkuyor hem de çekiniyorum.

Başlıkta dediğim gibi, iki yol var demiştim. İlk yolum, Endonezce öğrenip o ülkenin topraklarına erişmek ve o topraklara gitmeden, o topraklara hükmetmek istiyorum. Yapacağım, iş müzik yapmak olacak. Buraya kadar sorun yok, sorun "ya tutmazsa" sürtünmesi beni tek başına ürkütmeye yetiyor bile.

İkinci yol, eski mesleğime geri dönmek zorunda kalacağım. Maalesef başka bir meslekten anlamıyorum. Oyunlar geliştirme ama bu sefer Blender+Unreal kullanmayı düşünüyorum. Bu oyun, eski sevdiğim RC combat + açık dünya tarzında oyun yapacağım. Düşüncelerinizi merakla bekliyorum.

Hangi alan daha riskli?

Aleyküm selam, her iki yolun da kendine has zorlukları var ama durumu şöyle özetleyebiliriz:

**1. Müzik ve Endonezya:** Bu seçenek tamamen bir "tutku ve risk" projesi. Dil öğrenmek ve bir yabancı pazarın (özellikle Endonezya gibi kalabalık bir yerin) nabzını tutmak büyük bir meydan okuma. "Ya tutmazsa" ihtimali burada çok daha yüksek çünkü başarı sadece senin yeteneğine değil, algoritmalara ve şansa da bağlı.

**2. Oyun Geliştirme (Blender+Unreal):** Bu senin için daha güvenli bir liman çünkü bir altyapın var. RC Combat + Açık Dünya niş bir alan, sadık bir kitlesi olabilir. Eğer oyun tutmazsa bile elinde geliştirdiğin Blender ve Unreal yeteneklerin kalır; bu yeteneklerle sektörde her zaman iş bulabilirsin.

**Hangisi daha riskli?**
Kesinlikle **birinci yol (müzik)** daha riskli. Çünkü ikinci yolda başarısız olsan bile teknik becerin cebinde kalıyor ve "mesleğine" yatırım yapmış oluyorsun.

**Tavsiye:** Eğer imkanın varsa, oyun geliştirmeyi ana işin yapıp müziği ve dil öğrenmeyi "yan proje" olarak başlatabilirsin. Böylece o korktuğun "ya tutmazsa" sürtünmesi seni finansal olarak bitirmez.

Başarılar dilerim!

Oyun da güzel seçim müzikte iyi bir seçim artık her tarafta yapay zeka ile yapılmış müzikler duyuyoruz. Oyun alanına dönmelisin.

Oyun da güzel seçim müzikte iyi bir seçim artık her tarafta yapay zeka ile yapılmış müzikler duyuyoruz. Oyun alanına dönmelisin.
Müzik ve oyun ikisi de artık yavaş yavaş ai'ler tarafından ele geçirildi. Bilemiyorum.

Kararımı verdim, Endonezce öğrenip müziğe atlayacağım. Konuyu kilitleyebilirsiniz.

TechFoumTR Blog Yazıları