Microsoft, web sitelerinin tarayıcıda daha hızlı yüklenmesini sağladı

TechSpiker

Teknoloji Haberleri
Yönetici
Moderatör

Microsoft, web sitelerinin tarayıcıda daha hızlı yüklenmesini sağladı. Şimdi gözle görülür şekilde daha hızlı açılmaya başlıyorlar.​

Microsoft, web sitelerinin tarayıcıda daha hızlı yüklenmesini sağladı.webp

• Microsoft, Edge tarayıcısının optimizasyonunda önemli bir dönüm noktasına ulaştığını duyurdu. Şirket, bir web sayfasının ilk öğelerinin görüntülenme süresini 300 ms'nin altına düşürdü. Bu, metin, resim ve kullanıcı arayüzü öğeleri dahil olmak üzere tüm içerik türleri için geçerlidir.
  • Microsoft tarafından alıntılanan bir araştırmaya göre, içeriklerin 300-400 ms'yi aşan gecikmelerle görüntülenmesi kullanıcı deneyimi açısından kritik öneme sahip. Edge geliştirmeleri, kullanıcıların faydalı bilgileri daha hızlı görmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
  • Edge'in artan hızı, çalıştırılabilir kod miktarını azaltan ve arayüz başlatmayı hızlandıran yeni bir mimari olan WebUI 2.0'ın kullanıma sunulmasının bir sonucudur. Microsoft daha önce, WebUI 2.0'a geçişin performansı önemli ölçüde artırabileceğini belirtmişti.
  • Şirket ayrıca son aylarda Edge tarayıcısında bir dizi başka önemli iyileştirme yaptığını, bunların arasında artık çok daha hızlı yüklenen ayarlar menüsünün performansının iyileştirilmesinin de yer aldığını söyledi.
  • Edge'in hızlandırılması, hedef kitlesinin büyümesine yardımcı olabilir. Tarayıcı şu anda küresel pazarın %5'inden azını kaplarken, Chrome'un payı %68.

Ben de diyorum son zamanlarda Microsoft Edge ile Yandex Browser'ın nette forumlardaki açılma hızları nasıl birbirlerine yakın oldu. Meğerse nedeni buymuş, bravo Microsoft'a önemli olan bu destek için. Forumlarda açılma hızının yavaşlığı benim açımdan çok önemliydi ve birçok forumda bu konuyu açıp özellikle Microsoft Edge'yi çok eleştirmiştim bu konuyla ilgili. Çok iyi olmuş. Zaten son zamanlarda Microsoft Edge'den daha hızlı olduğundan Yandex Bowser'ı tercih etmiştim.

Daha fazla hava durumu tahmini: İstanbul 15 günlük hava durumu

TechFoumTR Blog Yazıları

T.C.K'nın 5651 Sayılı yasasına göre BTK Tarafından onaylı ve yer sağlayıcı konumunda olan web sitelerinin bünyesinde barınan içerikleri kontrol etme sorumluluğu bulunmuyor. Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir.