Herkese merhaba, garip bir sorunum var. Nextcloud AIO'm hatalı bir güncelleme aldıktan sonra, AIO kurulumunun yerleşik özelliğini kullanarak kurulumu ve veritabanını yedeklemeye çalıştım. Ancak okuyamadığımı fark ettim.
Kurulum hakkında kısaca bilgi vereyim.
Bu sabah uyandığımda başarısız bir güncellemeyle karşılaştım, 1 TB'lık SSD'm tamamen doluydu (yaklaşık 30 MB kullanılmamış alan hariç) ve Fileslight hala SSD'de yaklaşık 20 GB veri gösteriyordu. Başarısız yedekleme girişiminin sistemini temizlemek için BleachBit'i kullanmayı denedim, ancak Fileslight gibi o da yer kaplayan dosyayı bulamadı. Fileslight'a göre, SSD'de şu anda sadece yaklaşık 13 GB veri kaldı, bu da muhtemelen Debian + Nextcloud Docker.
Tüm bu gereksiz veriler nerede ve nasıl silebilirim? Yedekleme, önceden yapılandırılmış bir BorgBackup sürümüydü. Hedef olarak belirlediğim yaklaşık 30 MB'lık klasörü zaten sildim, ancak tabii ki depolama alanımı geri alamadım.
Veriler olmadan sadece kurulumun yedeğini nasıl oluşturabilirim?
Kurulum hakkında kısaca bilgi vereyim.
- Her şeyi güncel olan, standart bir Debian sistemim var.
- Nextcloud kurulumu, bahsettiğimiz ana SSD'de bulunuyor. Ayrıca, kullanmaya başladığımda neredeyse boştu. (1 TB, 20 GB kullanılmış)
- Yaklaşık 2,3 TB veri, harici bir sabit disk kutusundaki HDD'de depolanmaktadır.
Bu sabah uyandığımda başarısız bir güncellemeyle karşılaştım, 1 TB'lık SSD'm tamamen doluydu (yaklaşık 30 MB kullanılmamış alan hariç) ve Fileslight hala SSD'de yaklaşık 20 GB veri gösteriyordu. Başarısız yedekleme girişiminin sistemini temizlemek için BleachBit'i kullanmayı denedim, ancak Fileslight gibi o da yer kaplayan dosyayı bulamadı. Fileslight'a göre, SSD'de şu anda sadece yaklaşık 13 GB veri kaldı, bu da muhtemelen Debian + Nextcloud Docker.
Tüm bu gereksiz veriler nerede ve nasıl silebilirim? Yedekleme, önceden yapılandırılmış bir BorgBackup sürümüydü. Hedef olarak belirlediğim yaklaşık 30 MB'lık klasörü zaten sildim, ancak tabii ki depolama alanımı geri alamadım.
Veriler olmadan sadece kurulumun yedeğini nasıl oluşturabilirim?