Oyun Oynarken Bilgisayar Donuyor/Kapanıyor

A Çevrimdışı

aliayaz.bati

Yeni Üye
16 Aralık 2024
2
0
2
Merhaba!

Yaklaşık bir buçuk aydır çok çeşitli oyunlarda oyun oynarken bilgisayar donması ve/veya kapanması yaşıyorum. Genellikle oyun oturumu başına bir kez, oturumun başlarında oluyor ve sonra düzeliyor veya hiç olmuyor. Bugün oldu ve zorunlu yeniden başlatma gerektiren sert bir donma yerine bir BSOD verdi. BSOD: IRQL EŞİT VEYA AZ DEĞİL

Teknik Destek Uzmanı Sistem Bilgi Yardımcı Programı sürümü 1.0.0.9
İşletim Sistemi Sürümü: Microsoft Windows 11 Home, 64 bit, Yapı 22621, Yüklü 20230520214929.000000-360
İşlemci: 12. Nesil Intel(R) Core(TM) i7-12700F, Intel64 Ailesi 6 Model 151 Adım 2, CPU Sayısı: 20
Toplam Fiziksel RAM: 16 GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
Sabit Sürücüler: C: 465 GB (111 GB Boş Alan); E: 931 GB (580 GB Boş Alan);
Anakart: Gigabyte Technology Co., Ltd. B760 DS3H AC DDR4, ver xx, s/n Varsayılan dize
Antivirüs: Windows Defender, Etkin ve Güncellendi

Moderatör tarafında düzenlendi:
By_KuŞ Çevrimdışı

By_KuŞ

TechForum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
163
7
173
45
İzmir
Merhaba!

Yaklaşık bir buçuk aydır çok çeşitli oyunlarda oyun oynarken bilgisayar donması ve/veya kapanması yaşıyorum. Genellikle oyun oturumu başına bir kez, oturumun başlarında oluyor ve sonra düzeliyor veya hiç olmuyor. Bugün oldu ve zorunlu yeniden başlatma gerektiren sert bir donma yerine bir BSOD verdi. BSOD: IRQL EŞİT VEYA AZ DEĞİL

İşletim Sistemi Sürümü: Microsoft Windows 11 Home, 64 bit, Yapı 22621, Yüklü 20230520214929.000000-360
İşlemci: 12. Nesil Intel(R) Core(TM) i7-12700F, Intel64 Ailesi 6 Model 151 Adım 2, CPU Sayısı: 20
Anakart: Gigabyte Technology Co., Ltd. B760 DS3H AC DDR4, ver xx, s/n Varsayılan dize
Sistem: American Megatrends International, LLC., ver ALASKA - 1072009, s/n Varsayılan dize

Dxdiag'ı bir sonraki gönderide yayınlamaya çalışacağım, karakter sınırı var.
Grafik kartınız RTX3060ti için Nvidia'dan en son sürücüyü temiz bir şekilde yükleyin.
Temiz Yeni bir kurulum, önceki sürücü kurulumunun kalan dosyalarını ve yapılandırmalarını kaldırıp temizleyip yeni bir sürümü yükleyin. NVidia bu seçeneğe "Temiz bir kurulum gerçekleştir" adını verir.

https://www.nvidia.com/en-us/drivers/results/ aratıp yükleyin.

Sürücü Sürümü:565,90 | WHQL
Yayın tarihi:Sal 01 Eki 2024
İşletim Sistemi:Windows 10 64-bit,
Windows 11
Dil:İngilizce (ABD)
Dosya Boyutu:711,71 MB

indirme NVIDIA grafik sürücüsünü ve GeForce Experience uygulamasını ek olarak yükleme seçeneğini içerir. Yazılımın kullanımına ilişkin ayrıntılar sırasıyla NVIDIA GeForce Yazılım lisansında ve GeForce Experience Yazılım lisansında bulunabilir.
KESİNLİKLE DDU KULLANMAYIN - ekran sürücüsü kaldırıcısını buradan indirin birçok kişi bunu yapar gerekli veya istenmez Birçok kişi bir sürücüyü kaldırırken/yüklerken veya GPU markasını değiştirirken sorun yaşadığınızda DDU'nun kullanılması gerektiğini okumaz. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız her yeni sürücü yüklediğinizde DDU kullanılmamalıdır. Bazen sürücü yazılımı çakışabilir, bu genellikle temiz veya fabrika ayarlarına sıfırlanmış bir sürücü yüklemesiyle çözülebilir. Bunu en son sürücü yazılımını buradan indirerek yapabilirsiniz.
  1. Sürücü kurulumunu başlattıktan sonra Özel Kurulum'u seçin.
  2. Grafik Sürücüsünün işaretli olduğundan emin olun.
  3. Temiz bir kurulum gerçekleştir seçeneğini seçin
  4. Buradan sürücü kurulumuna normal şekilde devam edebilirsiniz. Sürücü kurulumunu tam olarak tamamlamak için sisteminizin birkaç kez yeniden başlatılabileceğini unutmayın.
Sorun devam ederse Güç kaynağını değiştirin güç yetmediği için donmalar meydana gelebilir.

A Çevrimdışı

aliayaz.bati

Yeni Üye
16 Aralık 2024
2
0
2
Grafik kartınız RTX3060ti için Nvidia'dan en son sürücüyü temiz bir şekilde yükleyin.
Temiz Yeni bir kurulum, önceki sürücü kurulumunun kalan dosyalarını ve yapılandırmalarını kaldırıp temizleyip yeni bir sürümü yükleyin. NVidia bu seçeneğe "Temiz bir kurulum gerçekleştir" adını verir.

https://www.nvidia.com/en-us/drivers/results/ aratıp yükleyin.

Sürücü Sürümü:565,90 | WHQL
Yayın tarihi:Sal 01 Eki 2024
İşletim Sistemi:Windows 10 64-bit,
Windows 11
Dil:İngilizce (ABD)
Dosya Boyutu:711,71 MB

indirme NVIDIA grafik sürücüsünü ve GeForce Experience uygulamasını ek olarak yükleme seçeneğini içerir. Yazılımın kullanımına ilişkin ayrıntılar sırasıyla NVIDIA GeForce Yazılım lisansında ve GeForce Experience Yazılım lisansında bulunabilir.
KESİNLİKLE DDU KULLANMAYIN - ekran sürücüsü kaldırıcısını buradan indirin birçok kişi bunu yapar gerekli veya istenmez Birçok kişi bir sürücüyü kaldırırken/yüklerken veya GPU markasını değiştirirken sorun yaşadığınızda DDU'nun kullanılması gerektiğini okumaz. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız her yeni sürücü yüklediğinizde DDU kullanılmamalıdır. Bazen sürücü yazılımı çakışabilir, bu genellikle temiz veya fabrika ayarlarına sıfırlanmış bir sürücü yüklemesiyle çözülebilir. Bunu en son sürücü yazılımını buradan indirerek yapabilirsiniz.
  1. Sürücü kurulumunu başlattıktan sonra Özel Kurulum'u seçin.
  2. Grafik Sürücüsünün işaretli olduğundan emin olun.
  3. Temiz bir kurulum gerçekleştir seçeneğini seçin
  4. Buradan sürücü kurulumuna normal şekilde devam edebilirsiniz. Sürücü kurulumunu tam olarak tamamlamak için sisteminizin birkaç kez yeniden başlatılabileceğini unutmayın.
Sorun devam ederse Güç kaynağını değiştirin güç yetmediği için donmalar meydana gelebilir.

elimde yedek bir HDD vardı yeni bir windows kurulumu yaptım ve oyunu da kurdum oyunda şuan için donma kapanma olmadı eğer ilerleyen zamanda tekrar bilgisayarımda donma ve kapanma olursa yazacağım yardımın için çok teşekkür ederim

Boreas28 Çevrimdışı

Boreas28

Moderatör
Yönetici
Yetki Sahibi
7 Aralık 2024
44
3
19
10
Merhaba!

Sorun devam ediyor mu bilgilendirirseniz yardımcı olalım

291Konular
715Mesajlar
282Kullanıcılar
denizkızıSon üye