Oyun oynarken oyun bilgisayarım sürekli çöküyor?

Vurgun

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, oyun oynarken bilgisayarımın yaklaşık 10-15 dakika sonra çökmesiyle ilgili bir sorun yaşıyorum. Oyunlar sırasında sıcaklıkları kontrol ettim (GPU 63 derece ve CPU 78 derece).

Ayrıca birkaç kez stres testi de yaptım, ancak başarılı olamadım bilgisayar bu testler sırasında çökme olmadan çalışıyor. Her çökmeden sonra Olay Görüntüleyicisini de kontrol ettim ve Windows görünürde hiçbir sebep olmadan kapandı veya Kaynak: Kernel-Power 41 gösteriyor. Daha Fazla Ayrıntı altında ayrıca "Hata Denetimi Kodu 0" da gösteriliyor.

Bilgisayarım hakkında kısa bilgiler. Bilgisayarımın bileşenleri şunlardır.

İşletim sistemi:

Windows 11 Pro

İŞLEMCİ:

AMD Ryzen 7 7700

ekran kartı:

NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti

Ram:

32 GB DDR5

Güç kaynağı:

AZZA PSAZ-650W

Burada en olası neden RAM sorunudur.

Ya arızalıdır ya da yanlış ayarlanmış yapılandırılmıştır.

BIOS/UEFI'de hangi RAM ayarlarını kullandınız?

Peki hangi stres testine tabi tutuldunuz?

Sorun:Güç Kaynağı ve 12Vhpwr/Güç Bağlantıları​

• Sorun: Sistemindeki AZZA PSAZ-650W güç kaynağı giriş seviyesi bir modeldir. RTX 5060 Ti ve Ryzen 7 7700 kombinasyonu anlık olarak yüksek güç çeker. Oyun sırasında ekran kartı ve işlemci aynı anda yüke bindiğinde, PSU bu anlık akım dalgalanmalarını karşılamakta zorlanıp kendini korumaya alarak elektriği kesebilir.
  • Ne Yapmalısın,
    • Güç kaynağından ekran kartına gelen kabloların tam oturduğundan emin ol.
    • Mümkünse ekran kartı için tek bir kablo üzerinden çoklama yapmak yerine güç kaynağından gelen iki ayrı ayrı kablo kullan.

Burada en olası neden RAM sorunudur.

Ya arızalıdır ya da yanlış ayarlanmış yapılandırılmıştır.

BIOS/UEFI'de hangi RAM ayarlarını kullandınız?

Peki hangi stres testine tabi tutuldunuz?
RAM slotlarını tek tek kontrol edeceğim bir daha bakalım gelişmelerden haberdar ederim arkadaşlar.

RAM slotlarını tek tek kontrol edeceğim bir daha bakalım gelişmelerden haberdar ederim arkadaşlar.
RAM'i tek tek denemeniz iyi olur. Bir de BIOS'ta XMP/EXPO açıksa kapatıp tamamen stok ayarlarda birkaç oyun deneyin. Sıcaklıklar normal olduğu için PSU tarafını da tamamen göz ardı etme, özellikle Kernel-Power 41 varsa. Hangi oyunda ve kaç dakika sonra çöktüğünü de yazarsanız daha net fikir çıkar.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri