Tembel insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

texez10

Kayıtlı Kullanıcı
Mesele şu ki, iş yerinde aptallığı ve akılsızlığıyla tam anlamıyla sinir bozucu bir çalışan var. Birkaç kez pazarlık etmeye çalıştım. Sonunda şansım yaver gitmedi. Bu kişinin eylemleri (eylemsizlikleri) yüzünden, birkaç kez kişisel (çalışma dışı) zamanımı işe harcamak zorunda kaldım. Ancak üst yönetimi diyaloğa dahil ettiğim anda durum kategorik olarak hemen değişmeye başladı. Dolayısıyla şu soru ortaya çıkıyor, neden bunu en başta yapmamalıydım? Yani, herkesin aynı nihai hedefi varsa ve herkes işini iyi ve zamanında yapmak zorundaysa, neden kendi tarafımdan bir fedakarlık yapmalıyım? Bu durumdan sonra bu çalışanla üst yönetim arasında nasıl bir ilişki olacak (ve hiç çalışıp çalışmayacağı) endişelenmemeliyim. Çünkü insancıl olmaya çalışırken kendi mezarınızı kazabilirsiniz.

Duruma bağlı. İlk üç denemede başaramazsa, patronuyla konuşur. Umurumda değil, çünkü o tembel biri değil, sadece herkesin onu rahat bırakması ve daha az sorumluluk olması için aptal numarası yapan çok zeki bir adam.

Bir keresinde o kadar kötü bir iş arkadaşım vardı ki, iş yerindeki bir sohbette bir sürü zehirli şey söyledi ve bunları yönetime gösterdi.

Meslektaşlarım uzun süre bana teşekkür ettiler, çünkü bu pislikten kurtulmak için yıllardır uğraşıyorlardı ve üstlerine şikayette bulunuyorlardı, ancak üstleri ortada açık bir sebep olmadan onu işten çıkarmaya karar veremiyordu.