Ubuntu mu yoksa Debian mı kullanıyorsunuz ve neden?

bozdag01

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, şu anda Ubuntu kullanıyorum, ancak Debian'a geçmeyi düşünüyorum.

Ubuntu genel olarak benim için iyi çalışıyor, ancak Debian'ın beni cezbeden yanı, Ubuntu'ya özgü bazı kararlar olmadan, biraz daha yalın ve daha özgün bir Linux sistemi olması.

Şunu merak ediyorum. Günümüzde masaüstü veya sunucu için Ubuntu mu yoksa Debian mı tercih ederdiniz?

Ubuntu'dan Debian'a geçiş yapanlarınız için. Geçişinizden pişman mısınız, yoksa bir an bile düşünmeden tekrar Debian'ı seçer miydiniz? Ubuntu altında önemli ölçüde daha kolay veya daha iyi çalışan şeyler var mı?

Deneyimlerinizi duymak isterim.

Günlük kullanım için bu ikisinden de hiçbirini kullanmıyorum bunun yerine KDE Plasma ile Solus kullanıyorum. Haftalık, test edilmiş güncellemeler sunuyor ve bunlarla ilgili bilgiler de veriyor. Ayrıca, kimsenin bakımını yapmadığı 60.000'den fazla pakete sahip değil, bunun yerine masaüstü için özel olarak tasarlanmış bir paket seçkisi sunuyor. Bu, yıllardır birden fazla bilgisayarda istikrarlı ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Yeni bir sürüm çıktığı için işletim sistemini her iki yılda bir yeniden yüklemek zorunda kalmıyorum.

Hangi sunucuyu kullanacağım konusunda çok kararsızım. Debian kötü bir seçim değil, ancak kendim bakımını yapabileceğim bir sunucum olmadığı için sunucu işletim sistemlerini özel olarak incelemedim.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri