Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Windows 10'u yeniden yükledikten sonra Grub bootloader artık görünmüyor?

XPlasma

Kayıtlı Kullanıcı
Windows 10 yüklü bir Dell Latitude E6410 dizüstü bilgisayarım var. Ubuntu'yu çift önyükleme (dual-boot) yapılandırmasıyla kurmaya karar verdim ve bu sorunsuz çalıştı. Ancak, hatalı bir program kurulumu mavi ekran hatasına neden oldu ve Windows'un sıfırlanmasını engelledi, bu nedenle Windows'u yeniden yükledim.

Ancak bu kurulumdan sonra, dizüstü bilgisayar başlatıldığında Grub menüsü artık görünmüyor. Sorun şu ki, BIOS önyükleme sırası yalnızca "Dahili HDD'den önyükleme" ve CD sürücüsünden veya USB aygıtından önyükleme seçeneklerini sunuyor, yani belirli bir önyükleyici seçemiyorum.

Dolayısıyla, Windows önyükleyicisi muhtemelen Grub'un önüne geçti veya onu geçersiz kıldı, ya da buna benzer bir şey oldu. (Tahminim)

Şimdi Ubuntu bölümünü silip baştan başlayabilir veya canlı bir Ubuntu sistemi kullanarak verileri kopyalayabilirim, ancak mümkünse bundan kaçınmak istiyorum çünkü çeşitli programlar ve sunucular kurmak için çok zaman harcadım.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri