Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Windows 11 kurulumu başarısız oluyor?

polatdoruk

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba! Eski Windows 10 bilgisayarımı Windows 11'e yükseltmek istedim, başka seçeneğim yok.

Her şeyi yedekledim, önyüklenebilir USB sürücüsünü hazırladım ve bilgisayarın gereksinimleri karşıladığından emin olmak için Rufus'u kullandım. Maalesef yeni donanım için param yok ve o zamanlar çok pahalıydı.

İlk denemede, sabit disklerin biçimlendirilmesini istedi, ben de bunu yaparak MBR'den GPB'ye değiştirdim.

O zamandan beri kurulum her zaman %16'da çöküyor.

Garip bir şekilde, BIOS/UEFI'ye bile erişemiyorum; sadece yükleme ekranı geliyor ve ardından doğrudan Windows 11 kurulumuna geçiyor. Önyüklenebilir USB sürücüsünü çıkarırsam, bir önyükleme aygıtı eklenmesi gerektiğini belirten bir mesaj görüntüleniyor. Ancak BIOS'a girme şansım yok. Her zaman doğrudan bir sonraki adıma geçiyor.

Son Windows (Server) kurulumumda geçersiz bir işlem kodu hatası oluştuğu ve bir uzmana ihtiyaç duyduğum için, BT konusunda acemi biri olarak hiçbir fikrim yok.

Birisi bana bu cihazı tekrar çalışır hale getirmemde yardımcı olabilir mi? İdeal olarak Windows 11, ama elimde Windows 10 yüklü bir USB bellek de var.

İşte kurulum aşamasına geçmeden önceki bir başka fotoğraf. Maalesef hız kısıtlaması nedeniyle daha iyi bir fotoğraf çekemedim.

Windows 11 kurulumu başarısız.webp

Bu sorunla yakın zamanda iki kez karşılaştım, birincisinde Xeon E5-1650 işlemcili bir Dell Precision T3600'de, ikincisinde ise 2011 de özel olarak üretilmiş ve AMD FX 8150 işlemcili bir bilgisayarda.

Dell'de Windows 11 kurulumunu engelleyen birkaç faktör vardı.
1. Bölüm MBR idi (GPT'ye geçtim).
2. TPM etkinleştirilmemişti.
3. BIOS'u UEFI'ye geçirdikten sonra,

Rufus kullanarak Windows 11 sorunsuz bir şekilde kuruldu.

İkinci işlemci olan FX8150'de BIOS'ta birçok özellik eksikti ve Windows 11 yalnızca Windows 10 üzerinden dolaylı olarak kurulabiliyordu. Windows 10 kurulumunu bir Rufus USB sürücüsünden başlatmak sorunu çözdü.

Bu arada, eski FX8150 (başlangıçta 8 çekirdekli işlemci olarak satılmış, ancak daha doğru bir şekilde 8 iş parçacıklı 4 çekirdekli olarak tanımlanabilir. Windows 11 altında Xeon (6 çekirdek/12 iş parçacığı) kadar iyi performans gösteriyor.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri