Windows 98 ile Video Kaydı?

MerO

Kayıtlı Kullanıcı

Windows 98 ile Video Kaydı Nasıl Yaparım?​

Merhaba. Donanım konusunda, özellikle de eski donanımlar konusunda çok bilgili değilim, bu yüzden bilenlerden yardım istiyorum.

Durumum şu: Windows 98 altında çalışan eski oyunlardan oyun kaydı yapmak için bir kurulum yapmam gerekiyor. Bilgisayarlar hakkında hiçbir şey bilmiyorum, bu yüzden bu bilgisayarı hangi bileşenlerden toplayacağım ve en önemlisi oyun görüntülerini nasıl kaydedeceğim konusunda az çok detaylı tavsiyelere ihtiyacım var.
Anladığım kadarıyla DVI bağlantılı bir GeForce 4 ekran kartına (Win98 için yerel sürücülere sahip en yeni nesil) ihtiyacım olduğunu varsayıyorum. Bu kartla neler uyumlu? Hangi ekran kartı modeli en iyisi ve nasıl seçmeliyim?

Ayrıca oyun görüntüsünü nasıl kaydedeceğimi de anlamam gerekiyor: Pahalı DVI yakalama kartları mantıklı mı, yoksa bir HDMI adaptörü ve sıradan, yüksek kaliteli, modern bir yakalama kartı fazlasıyla yeterli mi? Sesi yakalamanın en iyi yolu nedir? Eski bir bilgisayarın ses kartı bunu nasıl etkiler ve nasıl seçmeliyim?

Hemen birkaç noktaya değineyim: Emülasyondan bahsetmeye gerek yok; amaç canlı donanımdan kayıt yapmak. Bütçe küçük değil (ama makul sınırlar içinde), bu nedenle seçim/kullanım kolaylığı veya kalitede önemli bir iyileştirme adına bazı bütçe dışı çözümlere izin verebilirim.

Windows 98 ile Video Kaydı Nasıl Yaparım.webp

Windows 98 bilgisayar kurup eski oyunlardan oyun kaydı yapmak için öneriler:

1. **Ekran Kartı**: Geforce4, Windows 98'i destekleyen en yeni nesillerden biri olduğu için gerçekten iyi bir seçimdir. Geforce4 Ti 4200 veya Ti 4600 gibi modeller iyi performans sunar. Modern ekran kartları kullanmayı planlıyorsanız, DVI bağlantılı bir sürüm aldığınızdan emin olun.

2. Oyun Kaydı: DVI destekli bir GeForce 4'ünüz varsa, DVI yakalama kartları kullanabilirsiniz, ancak bunlar pahalı olabilir. Daha uygun fiyatlı bir seçenek ise, Elgato HD60 S veya benzeri standart bir yakalama kartıyla birlikte bir DVI-HDMI adaptörü kullanmaktır. Bu, iyi bir kayıt kalitesi sağlayacaktır.

3. **Ses**: Ses kaydı için Sound Blaster Live! veya benzeri bir Windows 98 uyumlu ses kartı kullanmanızı öneririz. Sesi, hat çıkışı bağlantı noktası aracılığıyla doğrudan kayıt kartına bağlayabilir veya özel kablolar kullanabilirsiniz.

4. **Ses Kartı**: Windows 98 sürücülerini destekleyen ve yakalama kartınıza bağlanmak için gerekli çıkışlara sahip bir ses kartı seçin. Sound Blaster, retro bilgisayarlar için kanıtlanmış bir seçenektir.

Kurulumunuzu oluştururken iyi şanslar!

DVI, tek bir satıcıdan gelen tek bir TNT2 m64 kartında olsa da, tüm sonuçlarıyla birlikte ortaya çıktı. GeForce 2 için zaten daha fazla benzer kart vardı. Bakmaya devam edin. GeForce 4 artık 1998 dönemine ait değil, bu yüzden hakkında neler yazacağınızı kim bilir. Ancak gerçek donanımdan doğru bir canlı oyun kaydetmek o kadar kolay değil. Ses konusunda SoundBlaster Liva daha iyi.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları