Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Bilgisayar belirli bir noktada donuyor, USB ile bağlı hiçbir cihaz yanıt vermiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tinting
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tinting

Kayıtlı Kullanıcı
Kısacası, sorun 5 veya 4 gün önce başladı ve biraz umutsuzluğa kapılmaya başladım. İlk başta pek önemsemedim, ancak daha sonra bu durum giderek daha sık yaşanmaya başladı ve birkaç dakika veya saat sonra bilgisayarım "Hayır, artık çalışmak istemiyorum" diyerek tüm USB portlarını devre dışı bırakmaya başladı.

Bilgisayar esasen "donuyor" ancak yine de sorunsuz çalışıyor ancak artık ne fareyi ne de klavyeyi kullanamıyorum. Örneğin, bu durum yaşanırken YouTube'da bir video oynatıyorsam, ses kayboluyor ve birkaç saniye sonra video, bilgisayarı zorla yeniden başlatana kadar takılmaya başlıyor.

Bunun sadece bir Windows güncellemesinden kaynaklanan geçici bir sorun olup olmadığını bilmiyorum, ancak bilgisayarı tamamen yeniden kurdum, tüm sabit diskleri sildim, çeşitli virüs programlarıyla tarama yaptım ancak hiçbir şey bulamadım ve tüm sürücüleri güncelledim. Henüz denemediğim tek şey, pili çıkarıp takarak BIOS'u tamamen sıfırlamak. Ancak BIOS'u en son sürüme güncelledim.

Şu ana kadar en dikkat çekici şey, dört RAM çubuğundan birinin (16 GB Kingston Fury 4x çubuk) artık şirket tarafından tanınmaması (Kingston adı artık görünmüyor, yuvaları değiştirdikten sonra bile "Tanımlanamadı" yazıyor), ancak RGB kontrolcüsüyle çalışmaya ve kontrol edilebilmeye devam ettiği sürece bunun en küçük sorunumuz olduğunu düşünüyorum.

Bazı tavsiyeler için çok minnettar olurum.

Tanınmayan tüm RAM'leri çıkarın.

Bu, sorunun en önemsiz yanı değil, asıl sorun bu.

Ardından, anakartınız arızalanabilir.

Anakart sürücülerini indirip kurdunuz mu ?

Ayrıca CPU-Z'den iki ekran görüntüsü alın; bu görüntülerde RAM modülleri arasındaki farkı görebilirsiniz.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri