Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Intel Arc B580 12GB ekran kartı için işlemci tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tirmizi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tirmizi

Kayıtlı Kullanıcı
Selam, geçtiğimiz günlerde yeni bir ekran kartı almak zorunda kaldım. Intel Arc B580 12GB.Şimdi sorum şu makul derecede iyi bir fiyat performans oranı elde etmek istiyorsam hangi işlemciyi, anakartı ve ram'i önerirsiniz?Mümkün olan en ucuz şekilde 😅

Sistem özellikleri
  • İşlemci: Intel Core i7 8700
  • GPU: Intel Arc B580
  • Anakart: HP 8437
  • RAM: 16 GB DDR4
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Home x64
  • GÜÇ: 850W güç kaynağı

Esas olarak işlemcinizi, anakartınızı ve RAM'inizi mümkün olan en az parayla yükseltmekle ilgileniyorsunuz. Ancak, yeni RAM şu anda çok pahalı olduğundan, mevcut RAM'inizi korumanızı ve onu destekleyen bir işlemci ve anakart seçmenizi öneririm. Intel LGA1700 platformu özellikle iyi bir seçenektir.

Temelde önerebileceğim üç işlemci var:
  • i5-12400F (en ucuz seçeneği istiyorsanız)
  • i5-14400F (12400F'nin daha modern versiyonu, bende de bir tane var)
  • i5-12600KF (14400F'den sadece biraz daha fazla performans sunuyor ancak iki kat daha fazla güç gerektiriyor, bu nedenle yalnızca iyi bir güç kaynağınız varsa bir seçenek)
Anakart için, B760 yonga setine ve DDR4 desteğine sahip bir model arardım.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri