Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

Sisteme ayrı bir SSD almak mantıklı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SuSkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SuSkun

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, yeni bir bilgisayar toplamayı planlıyorum ama günümüzde bunun nasıl yapıldığını bilmiyorum. Mevcut bilgisayarımda iki SSD var biri Windows ve sistem uygulamaları için 256 GB, diğeri ise medya, oyunlar ve diğer içerikler için 1 TB. 2 TB'lık bir SSD alıp işletim sistemini ona kurup oyunları da ona mı indirmeliyim? Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler!

Çoğu durumda, hem hata toleransı hem de performans açısından işletim sistemini ayrı bir sürücüde tutmak her zaman daha iyidir. Bu sorunun ortaya çıkması bile garip bütçeniz varsa ayrı tutun yoksa paylaşımlı tutun.

6 adet SSD'm var. Biri sistem için, biri dosyalar için, geri kalanı da oyunlar için. Ayrıca, bilgisayarda veya bulutta bir arıza olması durumunda RAID modunda çalışan bir NAS sabit diskim de var.

Ne isterseniz onu kullanın, ikinci SSD sadece birinin arızalanması ihtimaline karşı, böylece her şeyinizi kaybetmezsiniz.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri